Kokos- och chokladkaka – receptbild

Kokos- och chokladkaka

En läcker kaka med en chokladbotten och ett saftigt kokostäcke på toppen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 150 g
ägg 3 st
strösocker 3.5 dl
vaniljsocker 1 tsk
salt 1 krm
kakao 1 dl
vetemjöl 2.75 dl
smör 50 g
socker 1 dl
vispgrädde 1 dl
ljus sirap 0.25 dl
riven kokos 175 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Vispa samman ägg och socker och blanda sedan ner mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och det smälta smöret.
  4. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform ca 20x30 cm. Grädda i 12 minuter.
  5. Rör under tiden samman kokostäcket. Smält smör tillsammans med socker och grädde. Tillsätt sirap och kokos. Rör samman till en tjock smet.
  6. Häll ut över chokladkakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills gyllene.
  7. Låt kakan svalna och skär i fyrkanter eller önskad form.