Klassiska scones – receptbild

Klassiska scones

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones.

Ingredienser:

IngrediensMängd
mjölk 3 dl
smör 100 gram
vetemjöl 7-8 dl
bakpulver 4 tsk
salt 1 tsk

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.
  5. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
  6. Nagga kakorna med en gaffel.
  7. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
  8. Servera nygräddade och varma.