← Back
Klassisk vit chokladmousse
En krämig och len vit chokladmousse perfekt som dessert eller till fest.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
vit choklad
200
g
grädde
3
dl
äggulor
3
st
gelatinblad
3
st
Gör så här
Smält den vita chokladen försiktigt i ett vattenbad.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca tio minuter.
Vispa grädden lätt så att den är fluffig men inte för hård.
Vispa äggulorna fluffiga i en separat skål.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en liten kastrull på låg värme.
Blanda den smälta gelatinblandningen med den smälta chokladen.
Vänd försiktigt ner choklad- och gelatinblandningen i äggulorna.
Vänd sedan ner den vispade grädden i smeten.
Häll upp moussen i serveringsglas eller skålar och låt stelna i kyl i minst en timme innan servering.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶