Klassisk vit chokladmousse – receptbild

Klassisk vit chokladmousse

En krämig och len vit chokladmousse perfekt som dessert eller till fest.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vit choklad 200 g
grädde 3 dl
äggulor 3 st
gelatinblad 3 st

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen försiktigt i ett vattenbad.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca tio minuter.
  3. Vispa grädden lätt så att den är fluffig men inte för hård.
  4. Vispa äggulorna fluffiga i en separat skål.
  5. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en liten kastrull på låg värme.
  6. Blanda den smälta gelatinblandningen med den smälta chokladen.
  7. Vänd försiktigt ner choklad- och gelatinblandningen i äggulorna.
  8. Vänd sedan ner den vispade grädden i smeten.
  9. Häll upp moussen i serveringsglas eller skålar och låt stelna i kyl i minst en timme innan servering.