En klassisk bearnaisesås gjord på smör, äggulor och dragonblad som passar till många rätter.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
smör
200 g
äggulor
3 st
Werners dragonblad i vinäger
1 msk
vatten
1 msk
bladpersilja
1 msk
flingsalt
malen vitpeppar
Gör så här
Smält smör i en kastrull. Skumma avlagringarna från ytan så att smöret blir klart.
Vispa samman äggulorna med dragonblad och vatten med lite salt och vitpeppar i en tjockbottnad kastrull.
Sätt på svag värme och vispa kontinuerligt tills blandningen är så tjock att den inte omedelbart går samman om du drar ett spår i botten på kastrullen.
Tag från plattan och vispa i det skirade smöret, först mycket långsamt och droppvis, sedan snabbare. Undvik att vispa ner bottensatsen från smöret.
Tillsätt finhackad bladpersilja och smaka ev. av med salt, peppar och dragonblad.