Klassisk Bearnaisesås – receptbild

Klassisk Bearnaisesås

En klassisk bearnaisesås gjord på smör, äggulor och dragonblad som passar till många rätter.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 200 g
äggulor 3 st
Werners dragonblad i vinäger 1 msk
vatten 1 msk
bladpersilja 1 msk
flingsalt
malen vitpeppar

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Skumma avlagringarna från ytan så att smöret blir klart.
  2. Vispa samman äggulorna med dragonblad och vatten med lite salt och vitpeppar i en tjockbottnad kastrull.
  3. Sätt på svag värme och vispa kontinuerligt tills blandningen är så tjock att den inte omedelbart går samman om du drar ett spår i botten på kastrullen.
  4. Tag från plattan och vispa i det skirade smöret, först mycket långsamt och droppvis, sedan snabbare. Undvik att vispa ner bottensatsen från smöret.
  5. Tillsätt finhackad bladpersilja och smaka ev. av med salt, peppar och dragonblad.