Kimchi Jjigae – Kimchigryta med fläsk – receptbild

Kimchi Jjigae – Kimchigryta med fläsk

En värmande och smakrik kimchigryta med fläsk som är perfekt att servera med ris. En klassisk koreansk rätt med kimchi och tofu.

Ingredienser:

IngrediensMängd
gul lök 1 st
sidfläsk 350 g
fast tofu 250 g
kimchi 8 dl
vatten 1 liter
misopaste 2 msk
gochujang eller 1 msk
sriracha 2 tsk
misopaste 1 tsk
strösocker 1 msk
sesamolja 1 msk
salladslök tunt skivad 2 st
salt
neutral rapsolja
kokt ris till servering

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Skär sidfläsket i skivor. Skär tofun i tärningar.
  2. Fräs löken hastigt i en stekpanna med neutral olja på hög värme utan att den tar färg.
  3. Tillsätt fläsket och låt fräsa någon minut.
  4. Rör ner kimchin och fräs ytterligare några minuter.
  5. Häll på vatten.
  6. Tillsätt miso, gochujang och socker.
  7. Koka på medelvärme 15 minuter.
  8. Tillsätt tofun.
  9. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt.
  10. Droppa över sesamoljan, rör runt försiktigt och strö över salladslöken.
  11. Toppa gärna med sesamfrön.
  12. Servera med ris.