Kex med fetakräm – receptbild

Kex med fetakräm

Kryddiga kex med en krämig fetakräm, perfekta som tilltugg.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vetemjöl 1 ½ dl
rapsolja ¾ dl
vatten 1 dl
havregryn ½ dl
linfrö ½ dl
solroskärnor ½ dl
bakpulver ½ tsk
salt 1 tsk
krossad spiskummin 1 tsk
havssalt (till dekor)
olika fröer till dekor 3 olika
grekisk yoghurt 100 g
valnötter 75 g
fetaost 100 g
bredbladig persilja, finhackad 2 msk
olivolja 2 msk
färskmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till kexen i en stor skål och knåda till en fast deg.
  2. Dela degen i två delar och rulla ut dem på bakplåtspapper så tunt som möjligt.
  3. Ta ut rundlar med en diameter på 3 cm.
  4. Pensla med vatten och strö frön ovanpå bröden, men använd bara en sort per bröd.
  5. Strö havssalt ovanpå alla bröd.
  6. Grädda kexen i 200° i 12 minuter tills de är gyllene.
  7. Låt kexen svalna på galler och förvara sedan i en lufttät plastburk.
  8. För fetakrämen, mosa fetaosten.
  9. Rosta valnötterna lätt och hacka grovt.
  10. Blanda yoghurt med valnötterna och fetaosten.
  11. Rör ner persilja tillsammans med olivolja och krydda med salt och peppar.