Kalljästa frukost bullar – receptbild

Kalljästa frukost bullar

Lätta och luftiga kalljästa frukostbullar som jäser över natten i kylskåpet.

Ingredienser:

IngrediensMängd
torrjäst 12 g, 3 gram
vatten 5 dl
salt 1 tsk
grahamsmjöl 1 dl
vetemjöl special 9 dl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta ihop degen som ska vara kladdig.
  3. Täck med plastfolie och ställ in bunken i kylskåpet över natten.
  4. Sätt ugnen på 225° varmluft. Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.