Kalljästa frallor – receptbild

Kalljästa frallor

Ljuvliga kalljästa frallor som förbereds kvällen innan och gräddas på morgonen för en perfekt frukost.

Ingredienser:

IngrediensMängd
jäst 25 gram
torrjäst 0.5 påse
mjölk 2 dl
vatten 2 dl
salt 1.5 tsk
vetemjöl 11-12 dl
vallmofrö
sesamfrö
solrosfrön

Gör så här

  1. Smula ner jästen i degbunken. Använder du torrjäst så blanda det först med de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt den fingervarma mjölken och vattnet och lös upp jästen i vätskan.
  3. Blanda i allt salt och ca hälften av vetemjölet.
  4. Blanda sen in lite mjöl i taget tills du har en smidig deg som släpper degbunken.
  5. Dela upp degen i 12 bitar och rulla dem till små bollar som du sätter på en bakpappersklädd plåt.
  6. Täck plåten med en kökshandduk och sätt plastfolie runt eller använd en stor plastpåse.
  7. Förvara plåten i kylskåpet över natten.
  8. Ta fram plåten och låt den stå på köksbänken i ca 20 minuter medan du värmer ugnen till 250 grader.
  9. Pensla frallorna med lite mjölk och strö på valfria frön.
  10. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills de fått en fin färg.
  11. Låt dem svalna lite på galler innan du serverar dem.