Kall gurksoppa med syrlig rädistopping – receptbild

Kall gurksoppa med syrlig rädistopping

Nu börjar alla härliga primörer dyka upp i butikerna. Passa på att äta dem när de är som bäst. En kall soppa fullproppad med frisk gurka och krispiga rädisor passar perfekt som en delrätt på en buffé.

Ingredienser:

IngrediensMängd
gurka 1 ½ st
soygurt (vegansk yoghurt) 3 dl
myntablad 30 st
citron, saft 2 tsk
citron ½ st
honung 1 msk
salt och nymald peppar
rädisor 4 st
citron, rivet skal ½ st
gurka ½ st
skållad finhackad mandel ½ dl
kallpressad olivolja 1 msk

Gör så här

  1. Skala och skär gurkan i grova bitar.
  2. Mixa gurkan med soygurt, mynta, citronsaft och honung till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan i kylskåp.
  3. Ansa och skiva rädisorna tunt på mandolin, lägg dem i kallt vatten.
  4. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär gurkan i små tärningar.
  5. Låt rädisorna rinna av och blanda dem med citronskal, gurka och mandel.
  6. Häll upp soppan i tallrikar, lägg på topping och ringla över olivolja. Servera som en förrätt eller som en rätt på buffé.