Kaffe- och chilimarinad fläskytterfilé – receptbild

Kaffe- och chilimarinad fläskytterfilé

Filé marinerad i kaffe och chili är faktiskt precis lika gott och spännande som det låter och kommer definitivt att gå hem på trädgårdskalaset.

Ingredienser:

IngrediensMängd
benfri fläskytterfilé eller fläskfilé 1 ½ kg
rapsolja 1 ½ dl
snabbkaffepulver 1 ½ msk
finhackad, urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk
vitlöksklyftor (finrivna) 3
tomatpuré 1 ½ msk
kinesisk soja 1 ½ msk
sambal oelek 1 ½ msk
rosmarin 1 tsk
flytande honung 1 ½ msk
salt 1 ½ tsk
röda vinbärsklasar till garnering

Gör så här

  1. Putsa köttet. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
  2. Blanda marinaden väl, så kaffepulvret löses upp, i en bunke. Lägg ner köttet.
  3. Låt marinera ca 2 timmar i kylen, blanda runt efter halva tiden.
  4. Grilla skivorna 3–4 minuter per sida.
  5. Garnera gärna med vinbärsklasar.