Ingefärspäron – receptbild

Ingefärspäron

Ett recept på smakrika ingefärspäron som är perfekta att servera med grädde eller glass.

Ingredienser:

IngrediensMängd
päron 2 kg
vatten 1 liter
citron 1 st
strösocker 1 1/2 liter
krossad ingefära (inte mald) 5 bitar

Gör så här

  1. Skölj och skala päronen. Skrapa stjälkarna och korta dem eventuellt något.
  2. Koka upp vatten, citron, socker och ingefära. Skumma lagen.
  3. Lägg i päronen och koka dem mjuka och klara.
  4. Ta upp frukten med en hålslev och låt den rinna av och kallna.
  5. Lägg päronen i krukor eller i frysförpackningar.
  6. Koka ihop lagen och skumma väl. Låt lagen kallna och håll den över frukten så att det täcker.
  7. Lägg på ett tefat med en tyngd på om päronen förvaras i krukor. Förvara kallt. Om lagen tunnar sig kan den kokas ihop före serveringen.
  8. Servera till dessert med grädde eller glass.