← Back
Ingefärspäron
Ett recept på smakrika ingefärspäron som är perfekta att servera med grädde eller glass.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
päron
2
kg
vatten
1
liter
citron
1
st
strösocker
1 1/2
liter
krossad ingefära (inte mald)
5
bitar
Gör så här
Skölj och skala päronen. Skrapa stjälkarna och korta dem eventuellt något.
Koka upp vatten, citron, socker och ingefära. Skumma lagen.
Lägg i päronen och koka dem mjuka och klara.
Ta upp frukten med en hålslev och låt den rinna av och kallna.
Lägg päronen i krukor eller i frysförpackningar.
Koka ihop lagen och skumma väl. Låt lagen kallna och håll den över frukten så att det täcker.
Lägg på ett tefat med en tyngd på om päronen förvaras i krukor. Förvara kallt. Om lagen tunnar sig kan den kokas ihop före serveringen.
Servera till dessert med grädde eller glass.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶