Höstsallad – receptbild

Höstsallad

En krispig och smakrik höstsallad med mandlar, blomkål, selleri och äpplen, perfekt för höstens middagar.

Ingredienser:

IngrediensMängd
mandlar 100 g
vatten ½ dl
salt 1 tsk
blomkål ½
bladselleri 5 stjälkar
äpplen 2
äppelvinäger 2 msk
curry 1 tsk
socker 1 tsk
äppelmust 1 dl
olivolja 2 msk
socker, salt, peppar 1 tsk
färsk koriander 1 knippa

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en torr panna tills de fått lite färg.
  2. Tillsätt salt och vatten, låt vattnet förångas och rosta mandlarna tills de är helt torra.
  3. Skär blomkålen i tunna strimlor.
  4. Rensa bladsellerin och skär i skivor.
  5. Tvätta äpplena och skär i tunna klyftor, vänd dem eventuellt i 1 tsk vinäger så de inte blir mörka.
  6. Blanda vinäger, curry och socker, rör sedan ner äppelmust och olja.
  7. Smaka av med socker, salt och peppar.
  8. Vänd ihop kål, selleri, äpplen och dressing, dekorera med mandlarna.