Hallontrekantare – receptbild

Hallontrekantare

En ljuvlig och lättbakad sommarkaka. Kakan passar lika bra med en klick grädde serverad till efterrätt som till kaffe i lummig berså.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 150 gram
socker 3 dl
ägg 2
vetemjöl 3 dl
vaniljsocker 1 tsk
hallon 200 gram
mandelspån 50 gram

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Rör ner sockret och äggen, ett i taget.
  3. Blanda sedan ner mjöl och vaniljsocker, rör tills smeten är slät.
  4. Täck en liten långpanna eller gratängform med bakplåtspapper och bred ut smeten.
  5. Fördela hallonen över smeten och strö över mandelspån.
  6. Grädda i ugn, 175 grader i cirka 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna något och skär den i trekanter. Servera gärna kakan ljummen.