Hallon och Krusbär Sandwich – receptbild

Hallon och Krusbär Sandwich

En smakrik sandwich med hallon- och krusbärsketchup, örtolja och grillad kyckling, perfekt för en fräsch och annorlunda lunch eller middag.

Ingredienser:

IngrediensMängd
skalad och hackad gul lök 1 st
skalade och strimlade vitlöksklyftor 2 st
äppelcidervinäger 1 dl
muscovadosocker 1 dl
krusbär 1 dl
hallon 2 dl
rumsvarmt smör 50 g
salt
kallpressad rapsolja 1 dl
dijonsenap 1 tsk
pressad vitlök 1 st
torkad dragon 1 msk
krossad rosépeppar 1 msk
grova kuvertbröd (gärna surdeg) 4 st
grillade kycklingbröst 2 st
skalad gurka 0.5 st
hyvlad väl lagrad ost 0.5 dl
hallon till garnering
olika örter
olika skott och groddar

Gör så här

  1. Skölj, rensa och dela krusbären något. Lägg alla ingredienser förutom hallonen i en kastrull.
  2. Sjud på svag värme i ca 15 min.
  3. Lägg krusbärsblandning, hallon och smör i en kannmixer och mixa till en slät ketchup.
  4. Sila av och kyl ner blandningen. Denna ketchup passar till mycket ex grillade kryddiga korvar, ljust kött och fisk.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till örtoljan.
  6. Dela kuvertbröden i hälften och pensla insidan med örtolja.
  7. Skiva gurkan i långa skivor med hjälp av mandolin eller potatisskalare.
  8. Skär sedan den grillade kycklingen i önskad storlek och pensla även den med örtolja.
  9. Fördela örter, skott, groddar och gurka i brödet.
  10. Lägg på kyckling, ketchup och lagrad ost.
  11. Salta och peppra. Servera direkt.