Grillad Levain med Örtricotta, Tomat och Jordgubbar – receptbild

Grillad Levain med Örtricotta, Tomat och Jordgubbar

En somrig och fräsch rätt med grillat levainbröd toppat med örtricotta, tomat och jordgubbar, perfekt för varma dagar.

Ingredienser:

IngrediensMängd
ricotta 250 g
hackad basilika 2 dl
honung 2 tsk
små kvisttomater 250 g
färska jordgubbar 250 g
vitvinsvinäger 2 tsk
ljus levain 4 skivor
olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ricotta med basilika, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Skär tomater och jordgubbar i mindre bitar.
  3. Blanda tomater och jordgubbar med 1 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Pensla brödet med olja och grilla på båda sidor.
  5. Bred på örtricottan och toppa med tomat- och jordgubbssalladen och gärna lite extra basilikablad.