Grillad högrev – receptbild

Grillad högrev

En smakrik och mör grillad högrev som marineras i rött vin och örter, perfekt för en härlig middag.

Ingredienser:

IngrediensMängd
högrev 700 g
rött vin 2 dl
Bong Touch of Taste Oxfond 2 msk
tomatpuré 1 msk
rapsolja 2 msk
vitlöksklyfta 1
timjan 2 msk
lagerblad 1
svartpeppar 1/2 msk

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden.
  2. Lägg i köttet och låt marinera i minst 4 timmar.
  3. Sila av marinaden från köttet. Spara marinaden.
  4. Värm ugnen till 120 grader och låt köttet ligga framme i rumstemperatur under tiden, ca 30 min.
  5. Ställ in köttet i ugnen och sätt i en termometer i tjockaste delen på köttet. Ta ut köttet när det är 55 grader (det tar ca 45 min) och låt det vila ca 10 min.
  6. Starta grillen under tiden.
  7. Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med överbliven marinad.
  8. Salta och peppra.
  9. Skär upp köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad.