Äggulor gravade i socker och salt, långsamt torkade. De har en len, mättad smak och ger ett fantastiskt djup rivna över pasta till sallader.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
strösocker
2 dl
salt
2 dl
äggulor
4 stycken
Gör så här
Blanda socker och salt. Strö ut hälften av blandningen i en liten form, ca 15 x 20 cm. Gör fyra fördjupningar och lägg ner en äggula i varje. Strö försiktigt över resten av salt- och sockerblandningen. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet i fyra dagar.
Sätt ugnen på 80°C. Lyft upp äggulorna och borsta försiktigt av överflödigt salt. Skölj gulorna i en skål med kallt vatten och torka försiktigt av dem med hushållspapper. Lägg gulorna på en bit bakplåtspapper på ett ugnsgaller mitt i ugnen. Låt torka ca 2 timmar, tills de är helt torra. Gravade äggulor kan förvaras i kylen i upp till en månad i lufttätt behållare.