Gratinerade aubergineskivor – receptbild

Gratinerade aubergineskivor

Låt tomatsåsen koka ihop minst 15 min så blir den riktigt mustig och god.

Ingredienser:

IngrediensMängd
auberginer 3 st
gula lökar 2 st
vitlöksklyftor 5 st
olivolja 4 msk
krossade tomater 2 burkar
tomatpuré 0.5 dl
urkärnade svarta oliver 1 dl
lagerblad 2 st
strösocker 0.5 msk
salt 1 tsk
nymald svartpeppar 2 krm
halloumiost 125 g

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, lagerblad, socker, ½ msk salt och peppar. Skiva olivern och blanda ner dem i såsen. Låt koka utan lock ca 15 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär auberginer i skivor ca 1 cm tjocka. Pensla dem med 2 msk olja. Stek aubergineskivorna ca 1 minut på varje sida. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1 tsk salt.
  3. Grovriv osten. Fördela tomatröran på aubergineskivorna och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.