Grapefruktsallad med honungsdressing – receptbild

Grapefruktsallad med honungsdressing

En fräsch och smakrik grapefruktsallad med en söt och syrlig honungsdressing, perfekt som förrätt eller tillbehör.

Ingredienser:

IngrediensMängd
grapefrukt 3 st
honung 1-2 msk
dijonsenap 1 msk
pumpakärnor 0.5 dl
pinjenötter 0.5 dl
gula russin 0.5 dl
kapris 2 msk
ruccolasallad
machésallad
färsk mynta en liten knippa
salt
peppar
olivolja 0.5 dl

Gör så här

  1. Skala och filéa grapefrukten. Använd en kniv och skär bort skalet ända in till fruktköttet. Skär sedan ut varje klyfta för sig och lämna hinnorna.
  2. Pressa saften ur de urfiléade grapefruktresterna i en skål.
  3. Blanda dijonsenap, honung och olivolja med grapefruktjuicen till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta pumpakärnor och pinjenötter i en torr het panna med lite salt.
  5. Lägg ruccolasallad och machésallad i botten på ett stort fat.
  6. Fördela grapefruktfiléerna ovanpå salladen.
  7. Strö över pinjenötter, pumpakärnor, kapris och russin.
  8. Slå på dressingen precis innan servering och toppa med hackad färsk mynta.