Getostfyllda plommon med vanilj och timjan – receptbild

Getostfyllda plommon med vanilj och timjan

Det här må låta som en knasig kombo, men smakerna gifter sig så förunderligt väl. Ljuvlig liten förrätt. Rekommenderas varmt.

Ingredienser:

IngrediensMängd
mjuk getost 100 g
crème fraiche 1 dl
honung 1 tsk
vaniljstång 1
stora plommon 12
smör
socker 1 tsk
repad färsk timjan 1 näve
flingsalt
nymalen svartpeppar
blandade salladssorter 1 påse
olivolja

Gör så här

  1. Kör getost, crème fraiche och honung i en mixer. Dela vaniljstången på längden och skrapa ned fröna i blandningen med hjälp av udden på en vass kniv. Blanda väl.
  2. Dela plommonen i halvor och kärna ur dem. Stek i ett par minuter på hög värme i lite smör med socker, timjan och lite flingsalt. De ska bli lite knäckiga och bruna på ytan. Låt svalna. Fyll dem sedan med getostkrämen. Dra ett par varv med pepparkvarnen över.
  3. Lägg upp salladsblad på ett fat och ringla över olivolja. Placera ut plommonklyftorna ovanpå. Toppa med timjankvistar och nymalen peppar. Servera gärna genast som en liten förrätt eller tillbehör till fläskkött.