Gazpacho Andaluz – receptbild

Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz är Spaniens mest berömda soppa. Den är svalkande och god en varm sommardag.

Ingredienser:

IngrediensMängd
tärning grönsaksbuljong 1
vatten 1/2 l
tomater 6
röd paprika 1
grön paprika 1
gurka 1/2
knippa persilja 1
knippa gräslök 1
olivolja 1/2 dl
körvel 1-2 tsk
vitlöksklyfta 1
krym chipenneppar 2-3

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Kyl buljongen.
  2. Skölj grönsakerna. Kärna ur paprikorna.
  3. Finhacka grönsakerna, ju finare desto godare. Eller kör dem någon minut i en mixer.
  4. Lägg grönsakerna i en skål.
  5. Pressa citronen.
  6. Blanda citronen, olivolja, pressad vitlök och kryddorna med buljongen.
  7. Låt alltsammans stå åtminstone en halv timme i kylskåp.
  8. Sila på den kalla buljongen precis före serveringen och lägg gärna i isbitar.
  9. Servera soppan med bröd, gärna mörkt grovt, och en god ost.