Fudge kaka – receptbild

Fudge kaka

En saftig fudge kaka med en mjuk och smarrig chokladglasyr på toppen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
margarin 200 g
strösocker 3 dl
ägg 2
kakao 1 dl
vaniljsocker 4 tsk
vetemjöl 2 dl
bakpulver 1 tsk
vispgrädde 2 dl
strösocker 2 dl
sirap 2 msk
mörk choklad 100 g
margarin 150 g

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner socker och ägg.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål, och häll i kastrullen.
  3. Arbeta massan slät. Häll i en bakform med avtagbar botten 24, 26 eller 28 cm i diameter.
  4. Där du har klätt botten med bakpapper (jag använder 28).
  5. Grädda ca 20-30 min i 175 grader. Den ska vara lite lös när du tar ut den.
  6. Låt kakan svalna. Ta loss kanten och vänd kakan med hjälp av tallrik el likn., ta loss bakpappret. Låt kallna helt.
  7. Häll allt utom margarinet i en kastrull. Låt koka i ca 10-15 min tills den tjocknar (kokar den för länge, blir den sockrig, gott ändå).
  8. Ta av från värmen och rör i det kalla margarinet i bitar.
  9. Bred glasyren över kakan, ställ kallt i några timmar.
  10. Servera med grädde el. glass. Görs med fördel dagen innan.