Fryst jordgubbscheesecake på kladdkakebotten – receptbild

Fryst jordgubbscheesecake på kladdkakebotten

Ljuvlig cheesecake och kladdkaka i ett.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 125 g
strösocker dl
vetemjöl dl
kakao 3 msk
vaniljsocker 2 tsk
ägg 2
färskost 200 g
strösocker 2 dl
vaniljsocker 2 tsk
äggulor 3
vispgrädde 8 dl
vit choklad, hackad 100 g
jordgubbar, mosade 3 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop det till en smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar hög kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 17–20 min. Låt den kallna men ta den inte ur formen.
  5. Fyllning: Blanda ihop färskost, socker och vaniljsocker till en smet. Vispa ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med den vita chokladen och jordgubbarna.
  6. Häll gräddsmeten över kladdkakebotten. Täck över formen med plastfolie och frys den i ett par timmar.
  7. Dekorera gärna kakan med jordgubbar doppade i vit choklad och kokos, samt rosa maränger.