En god tårta med vit blockchoklad och jordgubbar lätt att göra och bra att ha i frysen nu på sommaren.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
vispgrädde
6 dl
vit blockchoklad
200 g
ägg
2
frysta jordgubbar
200 g
florsocker
1 dl
citronsaft
1 msk
Gör så här
Vispa grädden kraftigt.
Smält blockchokladen i vattenbad och tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda sedan i hälften av den vispade grädden.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
Mixa jordgubbarna och tillsätt resten av grädden, florsocker och citronsaften. Bred ut krämen över chokladsmeten och dra med en gaffel så att skikten blandas med varandra.
Önskar man bara chokladen i botten kan man frysa den en stund och sedan breda ut krämen ovanpå.
Den skall stå i frysen minst fyra timmar innan den är klar. Ta ut den ca trettio minuter innan den ska ätas.
Garnera med riven vit choklad och eventuellt jordgubbar.