Fläskpannkaka – receptbild

Fläskpannkaka

En klassisk fläskpannkaka som är enkel att göra och passar perfekt till middag.

Ingredienser:

IngrediensMängd
ägg 4
vetemjöl 3 dl
mjölk, standard, ersätt ev. 2 dl med vispgrädde 6 dl
salt 0.5 tsk
rimmat fläsk, tärnat 200 - 300 g
smör 2 msk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen med hälften av mjölet.
  3. Vispa i mjölken, saltet, resten av mjölet samt ev. grädden till en jämn smet. Låt helst smeten vila i kylen i någon kvart eller längre. Då sväller mjölet och fläskpannkakan blir godare.
  4. Tärna fläsket i 1x1 cm bitar.
  5. Stek fläsket knaprigt på medelvärme. Tillsätt smöret och rör runt.
  6. Fördela fläsk och smör jämnt utspridda i en långpanna med höga kanter.
  7. Slå på pannkakssmeten.
  8. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills din fläskpannkaka stelnat och fått fin färg.
  9. Du kan skaka på formen för att se om den stelnat.
  10. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon.