En klassisk fläskpannkaka som är enkel att göra och passar perfekt till middag.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
ägg
4
vetemjöl
3 dl
mjölk, standard, ersätt ev. 2 dl med vispgrädde
6 dl
salt
0.5 tsk
rimmat fläsk, tärnat
200 - 300 g
smör
2 msk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen med hälften av mjölet.
Vispa i mjölken, saltet, resten av mjölet samt ev. grädden till en jämn smet. Låt helst smeten vila i kylen i någon kvart eller längre. Då sväller mjölet och fläskpannkakan blir godare.
Tärna fläsket i 1x1 cm bitar.
Stek fläsket knaprigt på medelvärme. Tillsätt smöret och rör runt.
Fördela fläsk och smör jämnt utspridda i en långpanna med höga kanter.
Slå på pannkakssmeten.
Sätt in långpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills din fläskpannkaka stelnat och fått fin färg.