En mustig och smakrik gryta med fläskkarré, katrinplommon och cider som ger en perfekt balans mellan sötma och syra. Receptet är inspirerat av en klassisk fläskgryta från barndomen men med en vuxnare twist.
Ingrediens | Mängd |
---|---|
fläskkarré | 900 g |
salt | 0.75 tsk |
salt | 0.25 tsk |
torr cider, engelsk eller fransk | 5 dl |
koncentrerad mörk kalvfond eller lantbuljongpulver | 1 msk |
lantbuljongpulver | 2 tsk |
kryddpeppar | 3 korn |
torkad ingefära | 2 bitar |
färsk salvia | 6 blad |
torkad salvia | 1 tsk |
torkad timjan | 0.5 tsk |
kvistar kraftig timjan | 3 st |
katrinplommon eller skivad färsk | 200 g |
rotselleri | 800 g |
olivolja | 2 msk |
purjolökar | 2 små |
smör | till stekning |
olivolja | till stekning |
nymald svartpeppar | |
salt | |
äppelcidervinäger | några droppar |