Fläskfilégryta med champinjoner och kryddig korv – receptbild

Fläskfilégryta med champinjoner och kryddig korv

Snabblagad fläskfilé- och korvgryta serverad med läckra syltade nypon.

Ingredienser:

IngrediensMängd
fläskfilé 600 g
smör 4 msk
salt 1 tsk
svartpeppar 1 krm
gul lök 1
vitlöksklyftor 2 st
kryddstarka korvar 300 g
champinjoner 150 g
zucchini 1 liten
dragon 1 tsk
vatten 2 dl
vitt vin 2 dl
vispgrädde 2 dl
kycklingfond 2 msk
fransk senap 2 msk
maizena 1 msk

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna, bryn köttet i omgångar, salta och peppra.
  3. Ta av köttet från värmen.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök.
  5. Skiva korven.
  6. Ansa svampen och dela den eventuellt i bitar.
  7. Skär zucchinin i halvmånar.
  8. Hetta upp resterande smör i stekpannan.
  9. Fräs lök, vitlök, korv, svamp och zucchini.
  10. Strö över dragon och späd med vatten, vin, grädde och fond.
  11. Tillsätt senap, vänd ner köttet och låt allt koka upp.
  12. Låt grytan sjuda i ca 10 minuter.
  13. Red av med maizena utrört i lite vatten.
  14. Låt grytan få ett uppkok.
  15. Toppa med dragon och syltade nypon.
  16. Servera med rostade rotfrukter.