Fisksoppa – receptbild

Fisksoppa

En smakrik och krämig fisksoppa med morötter, purjo och ärtor. En enkel rätt som passar perfekt när du vill njuta av fisk på ett lättlagat sätt.

Ingredienser:

IngrediensMängd
grädde och/eller mjölk
purjo
morötter
ärtor
fiskbuljong
salt
vetemjöl
smör
socker
vitt vin (valfritt)

Gör så här

  1. Tina fisken och salta den på båda sidor. Låt den ligga medan du förbereder resten.
  2. Skär morötterna och lägg dem i en kastrull med lite smör. Koka på halvfart med lock tills morötterna mjuknat lite.
  3. Skär purjolöken och lägg i kastrullen efter en stund.
  4. Strö över lite vetemjöl, smula ned buljong eller häll i fiskfond och slå på vatten.
  5. Häll på lite grädde och/eller mjölk.
  6. Skär fiskblocket i bitar och lägg i kastrullen när det är 5-10 minuter kvar av koktiden.
  7. Tillsätt frysta ärtor när det är 5 minuter kvar. Låt koka ihop och fisken bli färdig under 5-10 minuter. Koka inte för häftigt så fisken går sönder.
  8. Tips: lite vitt vin skadar inte, gärna lite torrare för att balansera sötman, eller ta lite socker i.