Fetaostpaj med tomater – receptbild

Fetaostpaj med tomater

En smakrik och enkel paj med fetaost, spenat och tomater som passar perfekt till middag eller buffé.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 100 g
mandelmjöl 2 dl
fiberhusk 2 msk
salt
svartpeppar
bladspenat 100 g
hackade soltorkade tomater i olja 100 g
färsk basilika 1 kruka
fetaost i tärningar 200 g
furikake (sesamfröblandning) 1 tsk
röda och gula pärltomater 150 g
ägg 2 st
grädde 1 dl
mjölk 1 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
  3. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i cirka 10 minuter.
  4. Lägg spenaten i pajskalet.
  5. Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
  6. Strö på furikake och fördela tomaterna över.
  7. Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  9. Garnera med basilikablad.