Färsgratäng med potatis och rotselleri – receptbild

Färsgratäng med potatis och rotselleri

En klassisk färsgratäng med potatis och rotselleri som gratineras med ost och crème fraîche för en krämig och mustig smak.

Ingredienser:

IngrediensMängd
blandfärs 500 g
gul lök 1
vitlöksklyftor 2
olja 2 msk
tomatpuré 2 msk
torkad basilika 1 msk
crème fraîche 2 dl
salt
peppar
potatis 500 g
rotselleri 250 g
olja till formen
matlagningsgrädde 2 dl
riven ost 150 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja tillsammans med köttfärs, tomatpuré och basilika tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Häll därefter i crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala potatis och rotselleri och skiva tunt med kniv eller mandolin. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, rotselleri och köttfärs. Häll över matlagningsgrädde och avsluta med riven ost.
  3. Grädda i mitten av ugnen 50–55 minuter, prova med en sticka.