Enkla men fantastiskt goda äppelklyftor i ugnen – receptbild

Enkla men fantastiskt goda äppelklyftor i ugnen

En hel lingonpanna full med de här läckra äpplena brukar ha blivit en ständade favorit hos oss. Äppelpannkakan går även att servera med vaniljsås som hjärnan eller kalla dagen efter. Och så är det verkligen enkla att göra...

Ingredienser:

IngrediensMängd
äpple 8 stora eller 8 små
grovhackad mandel 150 g
rumsmjukt smör 100 g
kokossocker dl
kanel 1 tsk
russin 1 dl
ägg 1 st
husdough 1 dl

Gör så här

  1. Smörj först en långpanna med lite av smöret.
  2. Grovhacka mandeln (som inte ska skalas).
  3. Skölj äpplena. Skär dem i halvor, skär bort kärnhuset och skär varje halva i 3-4 klyftor.
  4. Lägg ut huller om buller i långpannan.
  5. Strö över socker, kokossocker, kanel och russin.
  6. Rör ihop resten av smöret.
  7. Kicka över resten av smöret.
  8. Sätt in i 200-gradig ugn i ca 25 minuter.
  9. Det doftar ljuvligt och smakar än bättre.
  10. Gärna med lite vaniljglass till.