Dumplings med fläsk, räkor och ingefära – receptbild

Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Smakrika dumplings med fläsk, räkor och färsk ingefära som är enkla att tillaga med hjälp av dumplingplattor. Perfekt för en asiatisk middag.

Ingredienser:

IngrediensMängd
färsk ingefära 20 g
räkor, skalade 100 g
hackat fläsk- eller kycklingkött 200 g
sojasås 2 msk
sesamolja, kinesisk 1 tsk
vitpeppar 1–2 knivskudd
dumplingplattor (wontondeg) 1 paket
bok choy eller kinakål 200 g
kinesisk gräslök eller vanlig gräslök 4 stjälkar
sojasås
sesamolja

Gör så här

  1. Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint. Hacka också räkorna fint.
  2. Blanda ingefära och räkor med soja, kinesisk sesamolja och vitpeppar.
  3. Lägg dumplingplattorna på en skärbräda, och lägg 1 rågad tesked fyllning i mitten av varje platta. Pensla med lite vatten omkring fyllningen. Fortsätt tills fyllningen är slut.
  4. Vik ihop plattorna till små paket genom att vika kanterna in mot mitten med ett lätt tryck i varje veck. Gör ca 4 små veck på varje paket.
  5. Lägg dumplingarna i en ånginsats, som du sätter över vatten i en kastrull eller wok, och ånga dem i 3–4 minuter. Du kan också koka dina dumplings i vatten i ca 3 minuter. Servera dumplingarna på små tallrikar med skuren bok choy, gräslök, sojasås och lite sesamolja.