Daimrutor – receptbild

Daimrutor

En härlig kaka med smak av daim och sirap, perfekt som fika eller dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
dubbeldaim 4 paket á 56 g
mjukt, rumstempererat smör 250 g
strösocker 2.5 dl
ljus sirap 0.5 dl
vetemjöl 5.75 dl
bakpulver 2 tsk
salt 1 nypa
vaniljsocker 2 tsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Klä en form med måtten 20x32 cm med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka daimchokladen.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  5. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis till det går ihop till en deg.
  6. Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Tryck ut degen i formen.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
  10. Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.