← Back
Citronsufflé
En lätt och luftig citronsufflé med frisk smak av citrus, perfekt som dessert.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
citrusfrukter
socker
¾
dl
äggulor
4
st
socker
¾
dl
äggvitor
4
st
socker
2
msk
florsocker
Gör så här
Pressa citrusfrukterna. Koka juicen med ¾ dl socker till simmig sirapsliknande konsistens.
Häll över i en skål och låt kallna.
Smörj suffléformen väl och beströ den med socker. Låt stå kallt.
Värm ugnen till 175°C.
Dela äggen. Vispa äggulorna med ¾ dl socker på hög hastighet till fluffig kräm.
Vispa äggvitorna pösigt men inte för styvt och vispa därefter ner 2 msk socker.
Blanda ner äggulorna i citrussirapen och vänd försiktigt ner äggvitorna i den.
Häll smeten i suffléformen – formarna och grädda 6 – 14 minuter beroende på formstorleken.
Grädda tills sufflén höjt sig och fått vacker gyllengul färg.
Pudra över florsocker och servera genast!
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶