Citronsufflé – receptbild

Citronsufflé

En lätt och luftig citronsufflé med frisk smak av citrus, perfekt som dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
citrusfrukter
socker ¾ dl
äggulor 4 st
socker ¾ dl
äggvitor 4 st
socker 2 msk
florsocker

Gör så här

  1. Pressa citrusfrukterna. Koka juicen med ¾ dl socker till simmig sirapsliknande konsistens.
  2. Häll över i en skål och låt kallna.
  3. Smörj suffléformen väl och beströ den med socker. Låt stå kallt.
  4. Värm ugnen till 175°C.
  5. Dela äggen. Vispa äggulorna med ¾ dl socker på hög hastighet till fluffig kräm.
  6. Vispa äggvitorna pösigt men inte för styvt och vispa därefter ner 2 msk socker.
  7. Blanda ner äggulorna i citrussirapen och vänd försiktigt ner äggvitorna i den.
  8. Häll smeten i suffléformen – formarna och grädda 6 – 14 minuter beroende på formstorleken.
  9. Grädda tills sufflén höjt sig och fått vacker gyllengul färg.
  10. Pudra över florsocker och servera genast!