Citronlinguine med forellrom och pilgrimsmusslor – receptbild

Citronlinguine med forellrom och pilgrimsmusslor

En fräsch och smakrik pasta med citron, forellrom och pilgrimsmusslor som ger en lyxig och festlig känsla.

Ingredienser:

IngrediensMängd
olivolja 1 liten skål
olivolja 12 stora pilgrimsmusslor
äggulor 4
citroner 2
parmesan 100 g
vispgrädde 3 dl
linguine 400 g
smör 25 g
forellrom 50 g

Gör så här

  1. Häll upp en rejäl skvätt olivolja i en liten skål.
  2. Salta och peppra pilgrimsmusslorna, lägg ner dem i oljan och rör om.
  3. Vispa upp äggulorna för hand.
  4. Tvätta och rasp med hjälp av zesten (det yttersta gula skalet) av de båda citronerna och pressa saften ur den ena.
  5. Riv parmesanosten fint.
  6. Blanda äggulor, citronskal och saft, grädde och parmesan.
  7. Ställ åt sidan.
  8. Fyll en stor kastrull med vatten, salta frikostigt och låt koka upp.
  9. Koka pastan al dente.
  10. Stek under tiden pilgrimsmusslorna 1 minut på varje sida i mycket het teflonpanna.
  11. Låt pastan rinna av i durkslag, häll tillbaka kastrullen och rör i smöret och därefter citronsåsen.
  12. Arrangera pastan på de varma tallrikarna och toppa med pilgrimsmusslor och forellrom.
  13. Servera omedelbart.