Chutney- & ingefärssås – receptbild

Chutney- & ingefärssås

En smakrik chutney- och ingefärssås som passar utmärkt till många rätter. Låt såsen mogna i kylskåp för bästa smak.

Ingredienser:

IngrediensMängd
syltad ingefära 4 bitar
sockerlag 2 msk
färsk ingefära 2 cm
Crème Fraiche 2 dl
majonnäs 2 msk
mangochutney 3 msk
vitlöksklyfta 1 st
curry 3 krm
örtsalt 3 krm
cayennepeppar 1 knivsudd

Gör så här

  1. Finhacka den syltade ingefäran och lägg i en skål.
  2. Skala och riv ner den färska ingefäran.
  3. Blanda ner Crème Fraiche, majonnäs och mangochutney.
  4. Pressa i vitlöken.
  5. Smaksätt med curry, örtsalt och cayennepeppar.
  6. Blanda väl och ställ kallt tills den ska serveras.
  7. Helst ska den få mogna under några timmar, minst.