Chopped Kale Salad – receptbild

Chopped Kale Salad

En näringsrik och färgstark sallad med grönkål, quinoa och en krämig mandelsmörsdressing. Perfekt som en mättande måltid eller som tillbehör.

Ingredienser:

IngrediensMängd
sparris 1/2 lb
grönkål 1 huvud
kål 3 cups
rädisor 3
paprikor 2
grön zucchini 1
kokt quinoa 1 1/2 cups
kokta kikärtor 1 cup
avokado 1-2
rödlök efter behov
portabellasvamp 2-3
solrosolja 2 teaspoons
balsamvinäger 2 tablespoons

Gör så här

  1. Gör dressingen först för att låta smakerna utvecklas medan salladen förbereds.
  2. Trimma sparrisändarna, hacka i bitar och ånga tills de är precis mjuka, cirka 7 minuter beroende på tjocklek. Lägg i isbad för att kyla, låt rinna av och torka.
  3. För svampen: värm oljan i en panna på medelvärme. Lägg i skivad svamp och tillsätt balsamvinägern. Stek tills svampen är mjuk, cirka 7 minuter, rör om då och då. Lägg på en tallrik och låt svalna helt.
  4. Skiva tunt och hacka rädisor, paprika och zucchini.
  5. Lägg grönkål och kål i en stor skål och blanda med önskad mängd dressing. Massera tills grönkålen mjuknar.
  6. Tillsätt kyld sparris, rädisor, paprika, zucchini, quinoa och kikärtor i skålen och blanda med grönsakerna. Tillsätt mer dressing vid behov.
  7. Servera i stora skålar med sval svamp, skivad avokado, skivad rödlök, paprika och sesamfrön. Tillsätt mer dressing om så önskas.