Chokladganachekaka med marshmallowfondant och kanderade rosor – receptbild

Chokladganachekaka med marshmallowfondant och kanderade rosor

En lyxig chokladtårta med krämig ganache, mjuk marshmallowfondant och vackra kanderade rosor för en festlig touch.

Ingredienser:

IngrediensMängd
tårtbottnar 5 st
mörk choklad 70% kakao 300 g
vispgrädde 6 dl
stora rosor 4-6 st
äggvitor 3 st
socker 1 dl
marshmallows 350 g
florsocker 5 1/2 dl

Gör så här

  1. Koka upp vispgrädden och ta den från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg i den varma grädden och låt smälta i 3-4 minuter. Vispa ihop till en kräm och ställ kallt i minst 4 timmar. Vispa därefter till en krämig ganache.
  2. Plocka bladen från rosorna och vispa äggvitorna till ett lätt skum. Doppa rosenbladen i vitorna, och vänd dem i socker.
  3. Lägg bladen på bakplåtspapper, sätt ugnen på 35°C och sätt in plåten i 3-4 timmar tills de är spröda. Alternativt kan de ligga på ett torrt och varmt ställe över natten.
  4. Lägg marshmallows i en skål, täck och värm cirka 1-2 minuter på maximal effekt i mikron. De ska bli mjuka och lite smälta.
  5. Rör de smältande marshmallowsen till en smidig, blank smet. Tillsätt florsocker lite i taget och blanda ordentligt.
  6. Häll ut fondanten på ett bord med lite florsocker på och knåda ordentligt, ungefär som en bröddeg. Tillsätt socker tills den inte längre klibbar.
  7. Kavla ut fondanten på ett bord bestrött med socker. Den ska vara cirka 20-30 mm tjock. Vänd på den ofta och strö på mer socker vid behov så den inte klibbar fast.
  8. Fördela och bred ut chokladganachen på alla tårtbottnarna (spara lite till tårtans ovansida och sidor, som klister för fondanten). Lägg ihop alla bottnarna och bred det sista av ganachen ovanpå.
  9. Lägg försiktigt fondanten ovanpå tårtan så den täcker även sidorna. Jämna till längsmed tårtans kant, men lämna cirka ½ cm marginal eftersom fondanten drar ihop sig lite när den torkar.
  10. Dekorera tårtan med de kanderade rosenbladen.