En härligt kladdig chokladfondant som serveras varm med dadelkompott och vispad grädde.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
smör
75 g
strösocker
1 dl
ägg
2
vetemjöl
1 msk
mörk choklad, hackad
100 g
Gör så här
Sätt ugnen på 200° och smörj 4 – 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar.
Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det.
Vispa socker och ägg pösigt.
Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten.
Servera kopparna medan kakan ännu är varm och flytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!