Chokladfondant – receptbild

Chokladfondant

En härligt kladdig chokladfondant som serveras varm med dadelkompott och vispad grädde.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 75 g
strösocker 1 dl
ägg 2
vetemjöl 1 msk
mörk choklad, hackad 100 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och smörj 4 – 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar.
  2. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det.
  3. Vispa socker och ägg pösigt.
  4. Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten.
  6. Servera kopparna medan kakan ännu är varm och flytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!