Choklad Cheesecake med Jordgubbssås – receptbild

Choklad Cheesecake med Jordgubbssås

En läcker chokladcheesecake med krispiga chokladsmulor och frisk jordgubbssås, perfekt att frysa och njuta av.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vetemjöl 4,5 dl
socker 1 dl
smör 200 g
kakao 3 msk
philadephiaost 120 g
socker 2 dl
vaniljsocker 1,5 tsk
äggulor 3 st
vispgrädde 3 dl
lime 1 st
jordgubbar 5 dl
limejuice 1-2 st
socker 1 msk

Gör så här

  1. Blanda ihop vetemjöl, socker, smör och kakao till chokladsmulor.
  2. Rulla ut smeten till längder och grädda i 9 minuter i 200 grader.
  3. Låt svalna och smula chokladsmulorna.
  4. Vispa philadephiaost och 1 dl socker tills det är klumpfritt.
  5. Tillsätt limeskal och äggulorna, en i taget.
  6. Vispa grädden tjock.
  7. Blanda i ostsmeten i grädden.
  8. Lägg hälften av chokladsmulorna i en form med löstagbar kant och fördela jämt över botten.
  9. Häll i smeten och smula resten av chokladsmulorna ovanpå smeten.
  10. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  11. Mixa jordgubbar med saften av 1-2 lime och 1 msk socker till en jordgubbssås.
  12. Servera cheesecaken med jordgubbssåsen.