En smakrik koreansk fried chicken med snabbpicklade grönsaker och en klibbig sås. Perfekt för att imponera på gäster med en extra krispig yta.
| Ingrediens | Mängd |
|---|---|
| morot | 1 st |
| rättika | 10 cm |
| rödlök | ½ st |
| risvinäger | 1 dl |
| strösocker | 3 msk |
| salt | ½ tsk |
| vitlöksklyftor | 4 st |
| neutral olja | 1 msk |
| japansk soja | 1 ½ dl |
| gochujang eller sriracha | 2–4 msk |
| misopaste | 1 msk |
| honung | ½ dl |
| risvinäger | 2 msk |
| farinsocker | 1 dl |
| ketchup | 3 msk |
| vetemjöl | 1 ½ dl |
| majsstärkelse | 1 ½ dl |
| bakpulver | 1 ½ tsk |
| iskallt vatten | 3 dl |
| majsstärkelse | 2 ½ dl |
| vitlökspulver | 2 ½ tsk |
| gochugaru eller chiliflakes | 2 tsk |
| paprikapulver | 1 tsk |
| salt | 1 tsk |
| kycklinglårfilé | 600 g |
| neutral matolja | ca 1 ½ liter |
| rostade sesamfrön | 2 msk |
| hackade rostade jordnötter | 1 dl |
| kokt ris |