En smakrik koreansk fried chicken med snabbpicklade grönsaker och en klibbig sås. Perfekt för att imponera på gäster med en extra krispig yta.
Ingrediens | Mängd |
---|---|
morot | 1 st |
rättika | 10 cm |
rödlök | ½ st |
risvinäger | 1 dl |
strösocker | 3 msk |
salt | ½ tsk |
vitlöksklyftor | 4 st |
neutral olja | 1 msk |
japansk soja | 1 ½ dl |
gochujang eller sriracha | 2–4 msk |
misopaste | 1 msk |
honung | ½ dl |
risvinäger | 2 msk |
farinsocker | 1 dl |
ketchup | 3 msk |
vetemjöl | 1 ½ dl |
majsstärkelse | 1 ½ dl |
bakpulver | 1 ½ tsk |
iskallt vatten | 3 dl |
majsstärkelse | 2 ½ dl |
vitlökspulver | 2 ½ tsk |
gochugaru eller chiliflakes | 2 tsk |
paprikapulver | 1 tsk |
salt | 1 tsk |
kycklinglårfilé | 600 g |
neutral matolja | ca 1 ½ liter |
rostade sesamfrön | 2 msk |
hackade rostade jordnötter | 1 dl |
kokt ris |