Ceviche – Limemarinerad torsk med sötpotatis – receptbild

Ceviche – Limemarinerad torsk med sötpotatis

En frisk och smakrik ceviche med limemarinerad torsk serverad med sötpotatis och majskorn.

Ingredienser:

IngrediensMängd
sötpotatis 1 st
tinad fryst torsk- eller koljafilé 500 g
rödlök 1 st
färskpressad limejuice 2 dl
lime 8 st
finhackad koriander 1 msk
finhackad habanero ½ msk
salt 1 tsk
svartpeppar ½ tsk
majskorn på burk ½ dl

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen mjuk. Låt svalna.
  2. Skär fisken i ca 1 ½ x 1 ½ cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt, lägg i kallt vatten. Blanda limejuicen med fisken, koriander, habanero, salt och peppar. Ställ i kylen 15–20 minuter.
  3. Häll av vattnet från löken och rör ner löken i cevichen. Skär sötpotatisen i stora tärningar. Servera cevichen med sötpotatis och majs. Toppa gärna med färsk koriander.