Caesarsallad – receptbild

Caesarsallad

En klassisk Caesarsallad med krispig romansallad, krutonger och en smakrik dressing med sardeller och parmesan.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äggulor 3 st
dijonsenap ½ msk
finhackade sardeller 2 msk
vitlöksklyftor 2 st
olivolja 1 dl
rapsolja 1 dl
riven parmesanost 1 dl
citronjuice ½ dl
vitvinsvinäger 1 msk
vatten 2 msk
romansallad 5 krukor
tomater 5 st
parmesanost 1 bit (ca 200 g)
brödkrutonger 4 dl

Gör så här

  1. Blanda äggulor, dijonsenap och finhackade sardeller i matberedaren.
  2. Pressa i vitlöksklyftor.
  3. Droppa i olivolja och rapsolja under ständig omröring.
  4. Rör i riven parmesanost.
  5. Tillsätt citronjuice och vitvinsvinäger.
  6. Späd med vatten till lagom konsistens.
  7. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Skär krukor romansallad i grova bitar.
  9. Klyfta tomater.
  10. Hyvla parmesanost.
  11. Vänd ihop sallad, tomater och hyvlad parmesan med dressingen.
  12. Strö över brödkrutonger.
  13. Servera genast.