Buddha Bowl – receptbild

Buddha Bowl

En färgstark och nyttig Buddha Bowl fylld med grönkål, rotfrukter, avokado, ägg och krispiga kryddiga mandlar, serverad med en syrlig apelsin- och ingefärsdressing.

Ingredienser:

IngrediensMängd
matvete 2 dl
stora morötter 2
stora gul- eller polkabetor 2
stora rödbetor 2
skuren grönkål 100 g
avokador 2
mjukkokta ägg 4
rostade sesamfrön 1 tsk
olivolja
flingsalt
svartpeppar
sötmandel 1 dl
malen kanel 1 krm
chilipulver ½ krm
honung 2 tsk
finriven ingefära 1 msk
riven vitlöksklyfta 1
dijonsenap 1 tsk
färskpressad apelsinjuice ½ dl
honung 1 tsk
mild olivolja 1 dl

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala morötter och betor. Riv rödbetorna grovt och hyvla morötterna tunt med en skalare. Skala och skiva gul- eller polkabetorna tunt, gärna på mandolin.
  3. Massera grönkålen med 1 msk olja och 2 krm flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och gröp ut avokadorna. Skär i klyftor. Skala och halvera äggen.
  5. Stek mandeln hastigt i 1 tsk olja och tillsätt kryddor, honung och ½ tsk flingsalt.
  6. Mixa alla ingredienser till apelsin- och ingefärsdressingen till en slät dressing och krydda med 1 tsk flingsalt.
  7. Blanda hälften av dressingen med matvetet och fördela i fyra skålar. Toppa med grönsakerna i olika högar. Lägg på ägg och ringla över resten av dressingen. Toppa med sesamfrön.