En färgstark och nyttig Buddha Bowl fylld med grönkål, rotfrukter, avokado, ägg och krispiga kryddiga mandlar, serverad med en syrlig apelsin- och ingefärsdressing.
| Ingrediens | Mängd |
|---|---|
| matvete | 2 dl |
| stora morötter | 2 |
| stora gul- eller polkabetor | 2 |
| stora rödbetor | 2 |
| skuren grönkål | 100 g |
| avokador | 2 |
| mjukkokta ägg | 4 |
| rostade sesamfrön | 1 tsk |
| olivolja | |
| flingsalt | |
| svartpeppar | |
| sötmandel | 1 dl |
| malen kanel | 1 krm |
| chilipulver | ½ krm |
| honung | 2 tsk |
| finriven ingefära | 1 msk |
| riven vitlöksklyfta | 1 |
| dijonsenap | 1 tsk |
| färskpressad apelsinjuice | ½ dl |
| honung | 1 tsk |
| mild olivolja | 1 dl |