En färgstark och nyttig Buddha Bowl fylld med grönkål, rotfrukter, avokado, ägg och krispiga kryddiga mandlar, serverad med en syrlig apelsin- och ingefärsdressing.
Ingrediens | Mängd |
---|---|
matvete | 2 dl |
stora morötter | 2 |
stora gul- eller polkabetor | 2 |
stora rödbetor | 2 |
skuren grönkål | 100 g |
avokador | 2 |
mjukkokta ägg | 4 |
rostade sesamfrön | 1 tsk |
olivolja | |
flingsalt | |
svartpeppar | |
sötmandel | 1 dl |
malen kanel | 1 krm |
chilipulver | ½ krm |
honung | 2 tsk |
finriven ingefära | 1 msk |
riven vitlöksklyfta | 1 |
dijonsenap | 1 tsk |
färskpressad apelsinjuice | ½ dl |
honung | 1 tsk |
mild olivolja | 1 dl |