Blåmusslor med äpplecider och chorizo – receptbild

Blåmusslor med äpplecider och chorizo

En smakrik rätt med blåmusslor, äpplecider och kryddig chorizo som ger en härlig kombination av smaker.

Ingredienser:

IngrediensMängd
blåmusslor 1 kg
schalottenlökar 2
vitlöksklyfta 1
fänkål ½ ca 150 g
stark chorizo 1
olivolja 1 msk
torr äpplecider 5 dl
vispgrädde 2 dl
hackad persilja 2 msk
salt
bröd till servering

Gör så här

  1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Om någon har öppnat sig så knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka fänkålen fint. Tärna chorizon fint.
  3. Fräs schalottenlök, vitlök och fänkål i oljan. Tillsätt chorizon och låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt cidern och låt koka upp. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 5 minuter.
  5. Lägg i musslorna och lägg på ett lock och låt koka ca 2–3 minuter tills musslorna öppnar sig.
  6. Lyft upp musslorna och fördela i fyra skålar. Smaka av soppan med salt.
  7. Blanda ner persiljan och häll över musslorna. Servera med bröd.