Bläckfisksallad – receptbild

Bläckfisksallad

Bläckfisktuber kan bytas ut mot samma mängd färska räkor, som då blandas ner direkt i salladen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
bläckfisktuber 1 kg
vatten 5 dl
torrt vitt vin 2 dl
salt 1.5 tsk
frysta haricots verts 500 g
röda paprikor 2 st
röda chili 2 st
salladslök 1 knippa
vitlöksklyfta 1 st
olivolja 1.5 dl
rödvinsvinäger 2 msk

Gör så här

  1. Rensa bläckfisken. Ta bort den breda broskplattan och dra av skinnet. Lägg fisken i en gryta. Tillsätt vatten, vin och 1 ½ tsk salt. Låt koka upp och sjud under lock tills bläckfisken känns mör, ca 10 min. Låt bläckfisken kallna i kokspadet. Ta upp den och skär den i bitar.
  2. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och skär dem i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprika och chili. Ansa och skär salladslöken i ca 2 cm breda bitar.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja, vinäger och 2 tsk salt. Vänd ner bläckfisk och grönsaker. Låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.