Blåbärssnittar med citronglasyr – receptbild

Blåbärssnittar med citronglasyr

Små blåbärssnittar med en frisk citronglasyr som passar perfekt som fika eller dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
kallt smör 200 g
vaniljsocker 1 tsk
strösocker 1 dl
potatismjöl 500 g
malen ingefära 1 tsk
psylliumhusk 4 msk
blåbärssylt 1 ½ dl
potatismjöl 1 ½ tsk
florsocker 2 dl
färskpressad citronjuice 2 msk

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar. Arbeta ihop smör, vaniljsocker, socker, potatismjöl, ingefära, psylliumhusk och 3–4 msk kallt vatten i en matberedare eller för hand till en fast deg. Platta till degen och lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Forma degen till två platta längder ca 35 cm långa på en bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten på längderna med fingret. Blanda sylt och potatismjöl och lägg i fördjupningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Låt svalna lite.
  3. Blanda ihop florsocker, citronjuice och ca 1 msk vatten till en jämn glasyr. Ringla glasyren över längderna och skär på snedden till ca 2–3 cm breda snittar. Låt svalna.