Blåbärsbiskvi i långpanna – receptbild

Blåbärsbiskvi i långpanna

En läcker blåbärsbiskvi som bakas i långpanna med en krämig blåbärssmörkräm och vit choklad som garnering.

Ingredienser:

IngrediensMängd
mandelmassa 500 g
äggvitor 3 st
strösocker dl
rumstempererat smör 200 g
florsocker 2 dl
vaniljpulver 1 tsk
äggulor 3 st
frysta och tinade blåbär 3 dl
vit choklad 400 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitor och strösocker.
  2. Bred ut smeten på plåt, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Baka biskvibotten i ugnen tills den får gyllenbrun färg, 12–15 minuter. Håll uppsikt eftersom alla ugnar är olika.
  4. Låt bottnen svalna. Gör blåbärssmörkrämen under tiden.
  5. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen till en jämn smet med elvisp.
  6. Fördela smörkrämen på biskvibotten.
  7. Låt stå svalt eller i kylen några minuter. Chokladen ska helst inte stelna helt, för då är kakan svår att skära.
  8. Finhacka och smält chokladen över varmt vattenbad.
  9. Bred ut chokladen ovanpå smörkrämen. Gör inget om smörkrämen “följer med”. Det blir ett fint marmorerat mönster.
  10. Låt stå svalt en stund, skär därefter i rutor med en varm och vass kniv.
  11. Ställ till sist rutorna i kylen så att de får stelna.