Belgiska Chokladvåfflor – receptbild

Belgiska Chokladvåfflor

Här är ett recept på belgiska chokladvåfflor som blir frasiga och läckra att servera med vaniljglass och hackade hasselnötter.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 200 g
hackad choklad 100 g
ägg 2
strösocker 1 dl
vetemjöl 4 dl
bakpulver ½ msk
salt ½ tsk
mjölk dl
vaniljglass och hackade hasselnötter till servering

Gör så här

  1. Smält smöret och rör i chokladen så att den smälter. Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan.
  2. Vispa äggulor och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i äggvispet. Rör ner chokladsmör och mjölk.
  3. Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp och vänd ner i smeten.
  4. Hetta upp ett belgiskt våffeljärn. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna.
  5. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
  6. Servera med glass och hasselnötter.