Basilikaglass med färska jordgubbar och jordgubbssås – receptbild

Basilikaglass med färska jordgubbar och jordgubbssås

En frisk och läcker basilika glass serverad med färska jordgubbar och en söt jordgubbssås.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äggulor 12
socker 2 dl
basilika 1 liten knippa
standardmjölk 1 dl
vispgrädde 1/2 l
jordgubbar 1 kartong
florsocker 500 g
florsocker ca 3 msk

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
  2. Mixa basilika med mjölk till en grön puré.
  3. Vispa grädden lätt.
  4. Vänd ihop äggsmet, grädde och basilikapuré, och frys in glassmeten över natten.
  5. Rör gärna om när massan är halvfryst.
  6. Skölj och snoppa jordgubbarna, mixa ca 2/3 med florsocker till en tjock sås.
  7. Vänd ner resten av jordgubbarna i såsen.
  8. Ta ut glassen ur frysen och servera i skålar med jordgubbssås.